Eigenaren gezonde veteranen

Eigenaar van een Gezonde Veteraan (honden > 8 jaar);

Uw hulp stelt de specialisten in staat onderzoek uit te voeren dat ten doel heeft de oorzaak van bepaalde erfelijke vormen van kanker te achterhalen.


Waarvoor vragen we nu precies uw medewerking?
Van een aantal honden van ondergenoemde rassen zouden wij graag, indien de hond een wat oudere leeftijd bereikt heeft en hierbij kanker-vrij gebleven is (zie onderstaand schema voor meer details) wat bloed en een aantal gegevens toegezonden krijgen.


Door het DNA van gezonde honden te vergelijken met het DNA van honden die lijden aan bepaalde erfelijke vormen van kanker is het in de toekomst hopelijk mogelijk om meer over de genetische aard van deze tumoren te zeggen; dit zou in de toekomst kunnen bijdragen aan controle-programma`s bij ouderdieren om een eventuele aanleg middels een DNA-test te bepalen, voordat met deze dieren gefokt gaat worden.
Ook humaan heeft dit onderzoek duidelijk betekenis; als men bij honden een beter inzicht heeft in de overerving van bepaalde vormen van kanker, is dit mogelijk ook informatief ten opzichte van de erfelijkheid van bepaalde menselijke vormen van kanker.


Ga naar  http://www.kankeronderzoekbijdieren.nl/Site/eigenaar/gezonde-veteranen.html  voor meer informatie en help onze viervoeter!
   Stichting FICCA   –  Vecht tegen kanker bij honden