Raad van Advies

Stichting FICCA heeft een aantal gerenommeerde deskundigen uit de hondenwereld bereid gevonden om deel te nemen in de Raad van Advies van Stichting FICCA.

 

Wat betekent de Raad van Advies voor FICCA

 

Het bestuur van Stichting FICCA heeft een Raad van Advies ingesteld. Deze raad zal de organisatie kritisch volgen en kan het bestuur – gevraagd en ongevraagd – adviseren.

 

De leden van de Raad van Advies zullen er voor zorgen dat het bestuur van Stichting FICCA altijd scherp blijft in haar te nemen beslissingen.

 

De leden van de Raad van Advies

 

Dr. Rutteman Ruim dertig jaren is Dr Rutteman werkzaam binnen de oncologie.
In 1988 promoveerde hij op onderzoek naar oorzaken van melkklier kanker (mammacarcinoom). Later nam hij deel aan onderzoek naar betere behandelmethoden voor dit type tumor, en naar oorzaken en behandeling van onder meer schildklierkanker, botkanker, lymfklierkanker, en mastceltumoren. In 1996 verkreeg hij in Nederland en in 1997 in Europa de erkenning als specialist in de Interne Geneeskunde van Gezelschapsdieren.

 

In 2005 volgde de Europese erkenning van het sinds enkele jaren bestaande specialisme in de veterinaire oncologie.
Dr Rutteman is één der oprichters van de European Society of Veterinary Oncology (ESVONC), sinds lang lid van de European Association for Cancer Research (EACR) en ‘editor’ van een aantal wetenschappelijke tijdschriften, zoals Anticancer Research, en The Journal of Veterinary and Comparative Oncology. Doel van deze activiteiten is om gegevens vanuit de kliniek tot nut te maken voor een beter begrip van tumorziekten.
Zowel om te komen tot betere herkenning, diagnostiek, alsmede tot preventie, en natuurlijk ook om de behandelresultaten te verbeteren. Onder alle omstandigheden geldt hierbij, dat het belang van de individuele patiënt op de eerste plaats komt.

 

Naast aanstelling op de Universiteitskliniek voor Gezelschapsdieren, sinds 1996 ook parttime op de Wagenrenk

_____________________________________________________________

 

Monique Bladder Monique Bladder is sinds 2004 gedragstherapeute voor honden, aangesloten bij Alpha (branchevereniging gedragstherapeuten). In 2010 studeerde ze na een 5-jarige opleiding af als natuurgeneeskundige voor dieren, met een scriptie (en later boek) over kanker bij honden. In TeamDier, adviespraktijk diergezondheid, combineert ze de gedragstherapie met ondersteuning met natuurlijke middelen zoals kruiden, Bach Bloesem en homeopathie. In 2012 verwacht ze het diploma te halen van de postgraduaat-opleiding Toegepast Diergedrag aan de KaHo Leuven. Ze heeft zelf twee Golden retrievers en een Flatcoated Retriever.

_____________________________________________________________

 

Marleen van Baal Marleen van Baal is coach voor mens met hond. Vanuit haar praktijk Hond InZicht geeft zij gedragsadvies, begeleidt zij kinderen en volwassenen met angst voor honden en adviseert zij professionals in het uitvoeren van hun ‘hondenbaan’. Als compagnon van Dog Eye begeleidt zij therapeutische trajecten waarbij zij haar honden inzet als co-trainer. Met het activiteitenbureau Actief Met Inzicht stimuleert zij bazen om met verstand en plezier actief te zijn met hun hond.

 

Marleen werkt sinds 1988 professioneel met honden, eerst als medewerker dierenasiel, later beheerder en uiteindelijk bleek persoonlijke gedragsbegeleiding het beste bij haar te passen. In een uitstap naar het zakenleven en de opleiding Personeel& Organisatie heeft zij zich, als manager en personal coach, verdiept in het gedrag van mensen. Nu met Hond InZicht en haar andere activiteiten combineert zij haar kennis over honden en mensen. In haar werk staat het verkrijgen van inzicht centraal: inzicht in het gedrag van de hond, maar vooral ook inzicht in het gedrag van jou als baas.
_____________________________________________________________

 

Tannetje Koning Tannetje Koning is in 1994 afgestudeerd als regulier dierenarts en in 1995 de SHO opleiding klassieke homeopathie afgerond.Daarna heft ze 7 jaar als dierenarts in Zeewolde gewerkt. Ze vond echter dat ze niet genoeg kon met alleen homeopathie als aanvulling op het reguliere en is daarna begonnen met een opleiding
acupunctuur bij de NAAV. Die heeft ze in 2003 afgerond. Daarnaast heeft ze bij Van Nature de basisopleiding Orthomoleculiare geneeskunde gedaan en bij Bianca Uitenboogaard een korte cursus Bach Bloesems. In 2008 heeft Tannetje de opleiding Chinese Fytotherapie afgerond, hetgeen haar de titel Master in TCM heeft opgeleverd.
Tannetje Koning, geeft lezingen in heel het land over diverse onderwerpen: voeding, entingen, homeopathie, kruiden .

_____________________________________________________________

 

Pascal Derksen  Na in 1993 de eerste voorzichtige stappen in de “jachthonden” wereld gezet, lonkte het lesgeven. Bij de trainers Wout en Jan Valk kreeg hij de kans om 2 seizoenen stage te lopen.Na deze stage werd hij opgenomen in de trainers combinatie Valk-Valk-Derksen. Binnen die combinatie heeft hij enkele jaren les gegeven aan combinaties van diverse niveaus. In 2003 heeft hij “De Combitraining” opgericht.
“Combi” omdat er maatwerk geleverd kon worden en niet vastgehouden diende te worden aan vaste niveaugroepen. Ook doelt de naam “COMBItraining” op het gegeven dat niet alleen de hond zaken aangeleerd dient te krijgen maar dat dit evenzo het geval is voor de baas, ook wel voorjager genoemd. De combinatie dus. Op dit moment leidt hij zo’n 40 combinaties op om tot een zo hoog mogelijk apporteerniveau te geraken.
Van 1997 tot 2008 is hij actief lid van de jachtcommissie van de Flatcoated retrieverclub geweest Na en leerperiode heeft hij een aanstelling gekregen als keurmeester voor jachthondenproeven binnen de Retriever verenigingen.
Tot op heden voert hij het keurmeesterschap nog steeds uit.
_____________________________________________________________

 

Jetty van der Hulst Jetty van der Hulst heeft al jaren in meerdere facetten met honden te maken.
Zij had zitting in diverse commissies die de gezondheid van dieren hoog in het vaandel hadden staan en/of zich uitsproken over de A.M.V.D.’s in de laatste dierenwet.
Zoals de commissie Gezondheid en Welzijn Gezelschapsdieren en het Platform Verantwoord Huisdierbezit.
Ook hield zij zich in de commissie voorlichting van LNV bezig met huisdieren en was zij hoofdbestuurslid van Dibevo, tegenwoordig ere-lid. Jarenlang verschenen er in zes dagbladen door haar geschreven columns over dieren.Zij is nu o.a.uitgeefster van het tijdschrift Groomers Europe en als hobby fokt en houdt zij paarden en honden en vele andere dieren.

_____________________________________________________________

 

Lizzy Plat-Coelers  Ze is in 1967 geboren. Na 21 jaar in de ICT te hebben gewerkt, houdt ze zich sinds enkele jaren fulltime bezig met honden. Met zowel haar voedingsforum barfplaats, met het fokken van honden en natuurlijk met de verzorging van haar drie Dalmatische Honden.Ze heeft tevens een opleiding tot homeopathisch therapeut gevolgd en zowel reguliere als alternatieve geneeskunde hebben haar belangstelling.

   Stichting FICCA   –  Vecht tegen kanker bij honden